Muurschildering Kasteel van Horst

Word lid

Beleef onze historische plekken. Samen zorgen we dat ze blijven bestaan!

Ledenvoordelen

Als lid van Herita bescherm en beleef je onroerend erfgoed in Vlaanderen. Zo worden onze vaak kwetsbare monumenten bewaard voor toekomstige generaties. Word lid van Herita en maak echt een verschil voor onze unieke plekken vol ambachtelijke schoonheid en geschiedenis! Dit zijn de ledenvoordelen:

Toegang tot onze monumenten

Je krijgt gratis reguliere toegang tot alle historische plekken in ons beheer: een divers aanbod met monumenten in elke provincie van Vlaanderen. De toegang is ongelimiteerd tijdens de periode van je lidmaatschap. Dat er soms sites gesloten zijn voor restauratie, vind je niet erg. Daar doen we het toch net voor? Het is net mede door jouw steun dat we deze restauraties kunnen realiseren. 

Monumenten

Uitnodigingen & kortingen

Ook tijdens de restauratie van een monument doen we ons best om de plek zoveel mogelijk toegankelijk te maken: via werfbezoeken, activiteiten op het domein enzovoort. Als lid van Herita word je op de hoogte gebracht van deze initiatieven, krijg je exclusieve uitnodigingen of een blik achter de schermen. Je krijgt ook korting voor een selectie van de tijdelijke expo’s in onze monumenten.

Actuele uitnodigingen

Gidsen & nieuwsbrieven

Twee keer per jaar ontvang je van ons per post een mooie publicatie waarin één van onze monumenten centraal staat. Ontdek de historiek van de site aan de hand van reportages, interviews, leuke wandelroutes en heerlijke recepten. Ook ontvang je maandelijks per mail de leukste uittips voor het hele gezin en updates van onze projecten. 

Lees meer

National Trusts wereldwijd

Lid zijn van Herita brengt je ver, heel ver! Leden van Herita krijgen gratis toegang tot alle historische plekken die beheerd worden door de stichtingen aangesloten bij INTO (International National Trust Organisation). Gebruik je Herita lidkaart om toegang te krijgen tot kastelen, landhuizen, tuinen en parken in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Italië, Australië, Canada enzovoort.

Lees meer
Kasteel van Horst

Lidmaatschap samenstellen

Stel je eigen lidmaatschap samen zoals jij dat wil. Je begint steeds met een basislidmaatschap.

  • Basislidmaatschap: één volwassene : € 40 / jaar

In de volgende stap kan je een extra volwassene of extra (klein)kinderen toevoegen aan jouw lidmaatschap tegen een voordeligere prijs. Deze stap is optioneel.

  • + extra volwassene : € 20 / jaar
  • + extra (klein)kinderen : € 5 / jaar 

Heb je alle toekomstige leden toegevoegd? Ga dan verder naar bestellen.

Lidmaatschap samenstellen

Jouw lidmaatschap maakt een verschil

Als lid van Herita draag je bij aan iets bijzonders. Jouw steun helpt ons niet alleen om belangrijk conserveringswerk uit te voeren aan onvervangbare erfgoedsites in Vlaanderen, je draagt ook bij aan de pleitbezorging voor onze historische plekken. Zo  Een sterke ledenbeweging stelt ons in staat om:

  • Onze sites goed te beheren en waar mogelijk nog meer historische plekken te beschermen en open te stellen.
  • De belangen van ons erfgoed te verdedigen bij de overheid en te wegen op het beleid.
  • Kennis te delen met andere erfgoedzorgers in Vlaanderen.
  • De zorg voor ons onroerend erfgoed op de agenda te plaatsen bij een breed publiek, onder meer door de coördinatie van Open Monumentendag. Erfgoed is een zaak van iedereen!