Vrijwilligers in het Kasteel van Laarne

Vrijwilligerswerk

Poortwachter Ludo
Nuttig zijn op prachtige plekken, nieuwe vrienden maken, je CV uitbreiden, weten dat je een goed doel steunt ... Er zijn heel wat fantastische redenen om vrijwilliger te worden bij Herita!  

Overal in Vlaanderen zetten helpers van alle leeftijden zich met hart en ziel in voor onze historische plekken. Zoals Ludo, onze supersympathieke poortwachter aan het Kasteel van Horst. De inzet van onze fantastische vrijwilligers heeft impact en is een essentieel deel van onze werking. Zonder hen redden we het niet! 

Het mooie is: werkelijk iedereen kan een steentje bijdragen. De taken zijn bijzonder divers: tuinieren in kasteelparken, sleutelen aan oude trams, bezoekers rondleiden, collecties inventariseren, administratie, fondsenwerving, achter de toog staan …

Er zijn heel veel manieren om betrokken te raken. Ervaring is niet nodig. Breng jouw enthousiasme naar Herita en samen zorgen we er voor dat unieke historische plekken bewaard blijven voor toekomstige generaties! Wees niet verlegen en laat van je horen! We zullen je van harte verwelkomen.

Ontmoet onze vrijwilligers

Benieuwd naar onze erfgoedhelden? Wie zijn ze? Wat doen ze? Wat drijft hen? Lees hier enkele interviews met onze onmisbare helpers. Ben je geïnspireerd geraakt door hun verhaal? Laat dan zeker van je horen en join the team!  

Veelgestelde vragen

Vrijwilligers in het Kasteel van Laarne

Wie kan vrijwilliger worden?

Werk ik alleen of in groep?

Wat zijn mijn taken als vrijwilliger?

Krijg ik een opleiding?

Hoeveel tijd mag ik aan vrijwilligerswerk spenderen?

Hoe word ik als vrijwilliger op de hoogte gehouden?

Kan ik zelf input leveren?

Ben ik verzekerd als vrijwilliger?

Hoe word ik als vrijwilliger gewaardeerd?