Kasteel van Horst

Doneren

Onze historische plekken zijn uniek, onvervangbaar, maar ook broos en kwetsbaar. Jouw donatie stelt ons in staat om monumenten te restaureren, te conserveren en open te stellen. Dankzij jouw steun kunnen wij wegen op het beleid en bepleiten dat bekend en minder bekend onroerend erfgoed blijft bestaan voor toekomstige generaties.

Doe een gift

Alle donaties, groot en klein, helpen ons om onze missie te realiseren. Giften aan Herita zijn fiscaal aftrekbaar vanaf € 40 per jaar. Je ontvangt van ons een fiscaal attest waarmee je via de belastingen 45% van je gift recupereert. Doneren kan op deze manieren:

  • Steun ons met een overschrijving naar het rekeningnummer BE94 426 317 436 114 met vermelding: voornaam + achternaam + gift.
  • Doe een gift online via onze veilige betaalomgeving.

Herita in je testament

Steeds meer mensen beslissen om (een deel van) hun vermogen te legateren aan een goed doel dat hen nauw aan het hart ligt. Zo blijven ze ook na hun overlijden een verschil maken. Met een legaat aan Herita blijf je meebouwen aan een samenleving die waardevolle plekken koestert, restaureert en een nieuwe toekomst geeft. Voor meer info rond het opnemen van Herita in je testament kan je terecht bij je notaris. 

Herita vzw, Oude Beurs 27, 2000 Antwerpen
Ondernemingsnummer: BE 0454452225
Rekeningnummer: BE 29 7310 2652 8764, BIC KREDBEBB

Goederen schenken

In de loop der eeuwen durven de cultuurgoederen van monumenten wel eens verspreid of verloren geraken. Ben je in het bezit van goederen of collecties die verbonden zijn aan één van onze erfgoedsites en wil je er voor zorgen dat ze terug een plaats krijgen in hun historische context? Neem dan contact op met ons. 

Vrije tijd schenken

Overal in Vlaanderen zetten helpers van alle leeftijden zich met hart en ziel in voor onze historische plekken. Hun inzet heeft impact en is een broodnodige steun. Zonder hen redden we het niet! Ook jij kan je steentje bijdragen door je vrije tijd te schenken aan het goede doel. Ontdek alles over vrijwilligerswerk bij Herita!

Steun een specifiek erfgoedproject

Beheerders van bekend en minder bekend onroerend erfgoed kunnen bij Herita een Erfgoedrekening openen. Daarmee kunnen ze fondsen werven voor hun restauratieproject en gebruik maken van Herita’s erkenning om fiscale attesten uit te reiken. Hoe wil jij erfgoed helpen?