Kasteel van Horst

Askoy II

Lanceloot Blondeellaan 21 C, 8380 Zeebrugge
Dit zeiljacht was in de jaren zestig het grootste in België en tevens het trotse bezit van Jacques Brel. Gezonken, dan opgegraven en weer naar België gebracht, is dit schip nog in restauratie voor een nieuwe tewaterlating en openstelling voor het publiek.

Het erfgoed

De Askoy II was in de jaren zestig het grootste zeiljacht in België. Maar er is meer: het werd in die periode opgenomen in de lijst van 20 mooiste jachten ter wereld (zie boek: The Proper Yacht). Alsof dat nog niet genoeg is, was het schip eigenaar van twee grote Belgen: architect Hugo Van Kuyk en Jacques Brel.  
Meer dan 10 jaar lag het jacht gezonken in Nieuw-​Zeeland. In 2008 werd het door de vzw opgegraven en terug naar België gebracht.  Het wordt nu volop gerestaureerd.  


 

Het project

We willen de Askoy II restaureren en dit zeiljacht opnieuw te water laten zodat het terug deel kan uitmaken van de allergrootste maritieme evenementen. De Askoy II zal na de restauratie bezoekers mee aan boord nemen en zo  de geest en de muziek Van Jacques Brel tot leven brengen.

 

De mensen

De vzw Save Askoy II is de organisatie die het unieke zeiljacht Askoy II restaureert om het uiteindelijk terug in vaart te brengen.
 

 

Op te halen bedrag
6.900
Euro
Kasteel van Horst

Doneren

Naam: vzw Save Askoy II
Adres: Lanceloot Blondeellaan 21 C, 8380 Brugge 
Op te halen bedrag: € 6.900
Rekeningnummer: BE21 7450 3247 8703 met vrije mededeling GIFT 100-001-037
Telefoon: +32 (0) 475 91 80 97
E-mail: askoyII@hotmail.com
Website: http://askoy2.be/

Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit erfgoedproject? Dat kan met een gift. Jouw donatie is fiscaal aftrekbaar vanaf €40 per jaar. Je ontvangt van ons een fiscaal attest waarmee je via de belastingen 45% van je gift recupereert.