Goudlederbehang Kasteel Beauvoorde

Escape Room Beauvoorde

Van 04 juni 2022 tot 31 augustus 2022
Van 13:30 tot 21:30
Kasteel Beauvoorde
€ 115
Een escape room laat je ontsnappen uit een kamer. Tijdens dit zoekspel moet je wegkomen uit een heus kasteel. Zoek mee naar de verdwenen erfenis van Jacob de Bryarde! Kasteel Beauvoorde in Veurne is jouw zoekterrein, van de kelder tot de torenspits. Waag jij je aan deze uitdagende speurtocht voor jong en oud? Stort jezelf in de geschiedenis van het waterslot en ga op zoek naar de geheime kamer.

 

Kasteel Beauvoorde in de mist
De verdwenen erfenis van Kasteel Beauvoorde

Arthur Merghelynck verloor vroeg zijn adellijke ouders. Dat maakte hem op jonge leeftijd al heel rijk. Door dat vroege verlies was hij erg geïnteresseerd in zijn stamboom. Het vermoeden dat zijn familie verwant was met de vorige eigenaars van Kasteel Beauvoorde was voldoende om het slot te kopen.

In 1875 startte Arthur met de grondige renovatie van zijn kasteel. Tijdens de werken deed onder dorpsbewoners het gerucht de ronde dat er een geheime kamer was ontdekt vol goud en waardevolle spullen. Later geloofde men dat deze schat de verdwenen erfenis zou zijn van de vorige kasteeleigenaar: Jacob de Bryarde. 

Na Arthur's dood in 1908 zocht zijn weduwe nog 35 jaar tevergeefs naar de geheime kamer. In 1942 werden alle pogingen gestaakt en veranderde de erfenis van Jacob de Bryarde in een legende ... tot in 2022. Tijdens het leeghalen van het kasteel werd een geschrift gevonden achter het oude behang. 

Praktisch

  • Waar? Kasteel Beauvoorde, Wulveringemstraat 10, 8630 Veurne.
  • Wanneer? Alle dagen van 4 juni tot en met 31 augustus. Je kan starten om 13.30, 15.15, 17.00, 18.45 of 20.30 uur. Het spel duurt ongeveer 1 uur. 
  • Voor wie? Voor groepen van 4 tot en met 6 personen. Dit is een activiteit voor jong en oud. Ook kinderen kunnen deelnemen (begeleid door volwassenen). Je moet goed te been zijn. 

Tickets

  • Prijs: € 115 per groep van 4 tot 6 personen. Prijs voor meer personen op aanvraag bij Laagwater.  
  • 10% korting voor leden van Herita. Claim je kortingscode via info@herita.be
  • Op voorhand te reserveren. 
Reserveer
Kasteel Beauvoorde
Kasteel Beauvoorde
Kasteel Beauvoorde
Kasteel Beauvoorde