Kasteel Beauvoorde

Kasteel Beauvoorde ontstond wellicht in de 12de eeuw en werd grondig verbouwd rond het jaar 1600. Het was de excentrieke jonkheer Arthur Merghelynck die het waterslot zijn huidige uitzicht gaf.  

Koetshuis

Het voormalige koetshuis van het kasteel is ingericht als charmante feestzaal. Deze locatie met feeëriek buitenterras is een perfecte locatie voor recepties en familiefeesten. Ook bedrijven kunnen hier terecht om te vergaderen in een prachtig kader. 

Kasteelpark

Kasteel Beauvoorde is opgebouwd op een talud in het midden van een groot kasteelpark van ruim twee hectaren, met binnen- en buitenwal. Een brugje achterin het park geeft toegang tot een boomgaard met diverse jonge appel- en perenbomen. Neem zeker de tijd om er eens doorheen te wandelen. In het park zal je elementen herkennen van zowel de glooiende Engelse als de strakke Franse tuinarchitectuur. Het park is vrij toegankelijk.

Bezoekerscentrum & shop

Het bezoekerscentrum van Kasteel Beauvoorde is open vanaf de Paasvakantie tot en met de Herfstvakantie, telkens op zaterdag en zondag in de namiddag. Je vindt er een groot aanbod aan streekproducten (patés, wafels, confituren, honing, bieren, ambachtelijke fruitsappen en wijnen.

Je kan er ook fiets-, wandel- en autogidsen kopen. De shop heeft ook een selectie (kinder)boeken en publicaties over Kasteel Beauvoorde, Arthur Merghelynck, monumentenzorg, kunstgeschiedenis enzovoort. 

Terras & speelkoer

Vanaf de Paasvakantie tot en met de Herfstvakantie kan je bij Kasteel Beauvoorde terecht op het terras voor een frisdrank, koffie of streekbiertje uit de automaat. Nog wat honger? Dan kan je in de museumshop kiezen tussen een ruim aanbod aan heerlijke streekproducten. Voor de kinderen is er een fijne speelkoer met Go-Karts, stelten en andere spelletjes.  

Logeerplek

In de voormalige jongensschool naast het kasteel werd een moderne studio ingericht met zicht op het charmante en rustieke dorpscentrum van Wulveringem. Van november tot en met april doet deze plek dienst als schrijversresidentie voor auteurs en andere creatieve geesten. Van mei tot en met oktober kan je hier toeristisch overnachten met maximum 4 personen.