Open Monumentendag

Open Monumentendag in het Kasteel van Horst

11 september 2022
Van 11:00 tot 17:00
Kasteel van Horst
Open Monumentendag 2022
Proeverij

Op zondag 11 september vieren we Open Monumentendag in het Kasteel van Horst. We verwelkomen je graag voor een allerlaatste keer in het kasteel voordat de structurele restauratiewerken van start gaan. Het jaarthema is duurzaamheid. We zetten daarom graag onze meest duurzame erfgoedspelers in de kijker: onze vrijwilligersploeg. Ontdek het verhaal van het Kasteel van Horst en het toekomstbeeld door de ogen van onze ambassadeurs. Naast een inspirerende buitententoonstelling over onze Horst-ambassadeurs kan je in elke opengestelde ruimte van het kasteel iets beleven. We gaan daarbij de culinaire toer op.

Om het nieuwe streekaanbod van de kasteelshop onder de aandacht te brengen, organiseren we in elke ruimte een proeverij van lokale Hagelandse wijnen en niet-alcoholische sapjes. Ontdek de favoriete verhalen van onze vrijwilligers en geniet ondertussen van al het lekkers dat het Hageland te bieden heeft. 

Toegang tot het kasteel volgens capaciteit van de ruimten. Mogelijk zijn er korte wachttijden. Het kasteel is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens. Er is wel sanitair aanwezig.

Praktisch

Tickets

  • Toegang is gratis. 
  • €8 per wijnkaart voor 4 wijnproevertjes
  • €5 per sapkaart voor 4 sapproevertjes
  • Reserveren is aangeraden als je de degustatietour wil volgen, want de plaatsen zijn beperkt.
  • Zonder reservatie als je enkel het kasteel wil bezoeken.
Reserveren