Adres

Kasteel van Horst
Horststraat 28 
3220 Holsbeek 
T +32 (0)3 226 31 85
kasteelvanhorst@herita.be
www.kasteelvanhorst.be

Route

Auto & parkeren

Met de fiets

Met de tram/bus

Met de trein

Openingsuren

  • Kasteel: enkel geopend tijdens gegidste rondleidingen op zondag (inschrijven verplicht) en voor rondleidingen op aanvraag (groepen). Speciale openstellingen worden gecommuniceerd in de agenda.
  • Park: vrij toegankelijk. Je vindt hier Brasserie Het Wagenhuis
  • Kasteelshop: vanaf 1 april 2023 kan u opnieuw terecht in de kasteelshop die geopend zal zijn op zaterdagen, zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. In de schoolvakanties is de shop ook geopend op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur.

Toegankelijkheid

Het Kasteel van Horst staat voor een uitgebreide restauratieperiode en is enkel toegankelijk tijdens gegidste rondleidingen (inschrijven verplicht) en speciale openstellingen tot de grote werken van start gaan. Het is een historisch gebouw zonder lift en staat bekend om de vele trappen en niveaus. Helaas kunnen wij een volledig en kwalitatief bezoek momenteel niet garanderen aan minder mobiele personen. Er wordt gewerkt aan een betere toegankelijkheid van dit gebouw.

Het kasteel beschikt over toiletten op de binnenkoer, maar deze zijn enkel toegankelijk voor de gegidste rondleidingen op zondag (inschrijven verplicht). Het dichtstbijzijnde toilet voor rolstoelgebruikers bevindt zich in Brasserie het Wagenhuis. Ook de shop is toegankelijk. 

Veelgestelde vragen over het Kasteel van Horst

Wanneer is het Kasteel van Horst toegankelijk voor bezoek?

Mag mijn hond aan de leiband mee in het kasteel?

Wanneer is de kasteelshop geopend?

Hoe word ik vrijwilliger?

Is dit monument toegankelijk voor minder mobiele personen?