BURP

Burpindale Palace

Van 11 november 2022 tot 15 januari 2023
Van 11:00 tot 18:00
€ 7 / € 5
Een smakelijke bezetting

Het Paleis op de Meir wordt twee maanden lang omgedoopt tot Burpindale Palace. De artiesten van het BURP collectief verdiepten zich in de geschiedenis van het statige stadspaleis en gingen er mee aan de slag.

Het BURP collectief heeft het voorbije decennium eigenzinnige accenten gelegd op het vlak van food- en fashion fotografie. De soms brutale, grappige, out of the box BURP-stijl kreeg inmiddels veel navolging en veroverde via de social media de harten van trendsetters en art lovers. BURP is ‘very 21st century’. De toevallige passant of de mens op een missie, ze worden beiden aangetrokken door de niet-alledaagse verlokkingen van het bezette paleis.

Een badkuip vol bonbon Napoleon is het begin van alles. Daarna lonken arty wieners en tafels met pluche servies. Niets is te gek. De shop betreden is nog maar een voorbode, want het verderzetten van de ontdekkingstocht is onweerstaanbaar. Een betoverend parcours à la Willy Wonka meets … BURP. 

Praktisch

  • Waar? Paleis op de Meir, Meir 50, 2000 Antwerpen. Routebeschrijving en toegankelijkheid
  • Wanneer? Van 11 november 2022 t.e.m. 15 januari 2023. 
  • Elke donderdag van 11.00 tot 21.00 uur. Elke Vrijdag, zaterdag, zondag van 11.00 tot 18.00 uur
  • Ook uitzonderlijk open op woensdag 28 december en 4 januari 
  • Een bezoek duurt ongeveer 45 min. en is leuk voor volwassenen én kinderen!  

Tickets

  • Prijs: € 7,00 (+ 18 jaar), € 5,00 (3 - 18 jaar). Gratis voor kinderen jonger dan 3 jaar. 
  • Gratis voor leden van Herita. Als lid hoef je niet op voorhand te reserveren. Toon je lidkaart en identiteitsbewijs aan de kassa.   
Reserveer
Over BURP

BURP heeft het voorbije decennium eigenzinnige accenten gelegd op vlak van food- en fashion fotografie. De soms brutale, grappige en excentrieke stijl van BURP kreeg veel navolging en veroverde via sociale media de harten van trendsetters en art-lovers. Het duurde niet lang of de creatieve exploten van Kris De Smedt en Erik Vernieuwe kleurden buiten de lijntjes van de fotografie. Ze leefden zich uit in videoproducties, exclusieve publicaties en installaties voor toonaangevende merken. Geen medium is een brug te ver. Elk concept een totaalconcept. 

Altijd op zoek naar schoonheid in het banale creëren ze hun eigen ideeën en beelden, gelaagd met positieve emoties die worden opgeroepen door elk materiaal dat hun pad kruist. Of het nu gaat om eten, bloemen, keramiek of stoffen, ze bouwen en fotograferen sets waarvan je je afvraagt wat er onder het oppervlak zit. Niets is te gek in hun visuele verhalen, maar ze laten de interpretatie altijd aan de kijker. Kortom, BURP maakt blij, doet lachen en zet je aan het denken.