Proef de geschiedenis van de kloosterkeuken
Het eetverleden van de abdissen van Herkenrode is doordrongen van symboliek. Ze leefden, zoals natuurvolkeren, dicht bij de natuur en bij God. Hun voedingsregels waren religieus geïnspireerd en veel Christelijke feestdagen ontstonden uit heidense jaarfeesten. Zo zou Ostara, tevens de Germaanse vruchtbaarheidsgodin, aan de oorsprong liggen van Pasen.
Ook kruiden waren belangrijk en zijn alom aanwezig in de verhalen over de oude gebouwen en het Wijerlandschap. De Kruidenmin, Herborist Nathalie Hermans, vertelt de leukste anekdotes uit de kloosterkeuken, brengt ons terug in contact met onze ‘in het wild plukkende’ roots, en geeft een hedendaagse betekenis aan oude tradities.
De vertellingen krijgt u in het bijzondere Engels Park waar heel wat voorjaarsbloeiers staan. Hierna genieten we van een uitgebreide proeverij die alles tot leven brengt: een Benedictussoep, wilde oogst op desem, een spies tiendenschuurtaart, een infirmeriesnoepje én een geestrijke afsluiter.
i.s.m. De Kruidenmin
Praktisch
- Waar? Abdij van Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt. Routebeschrijving en toegankelijkheid.
- Wanneer? Vrijdag 7 april 2023, van 13.00 tot 16.00 uur.
Tickets
- Prijs: € 62,00 per persoon. (met uitgebreide proeverij).
- Vooraf te reserveren.