UHasselt Architectuur kerk Herkenrode

Expo studenten architectuur ‘Herkenrode vanuit 4 lenzen’

Van 02 juli 2024 tot 31 augustus 2024
Van 10:00 tot 17:00
Gratis
Welke rol kan de Abdij van Herkenrode morgen spelen voor haar omgeving en voor de maatschappij? En hoe vertaal je dat in een nieuw ruimtelijk toekomstperspectief? Schets en droom mee!

De laatstejaars van de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt hebben hun tanden gezet in heel uiteenlopende scenario’s. Ze vertrokken van vier uitgesproken lenzen en doen ons met hun ontwerpen dromen over de mogelijke toekomst. We gooien in juli en augustus graag de poorten van de abdij open voor dit jong geweld: in de kloosterkerk kan je zelf van dinsdag tot en met zondag (10-17u) aan de slag met die dromen in een pop up architecten-atelier.

In het Abdissenkwartier kan je elke zondag van 13 tot 17 u de prachtige maquettes en plannen komen bewonderen.

De vraag stelt zich immers of het herbestemmen van de vroegere abdij tot een toeristische trekpleister toereikend is.

De huidige druk op de woonmarkt enerzijds, en de behoefte op open ruimte te vrijwaren en ruimte voor landbouw te garanderen anderzijds, noodzaken ons om op een andere manier naar ons erfgoed te kijken. De studenten gaan daarom op zoek naar alternatieven om de site opnieuw te verbinden met haar context. Ze kijken naar hoe architectuur en urbanisme kunnen bijdragen aan een meer duurzame, stedelijke verankerde en sociaal inclusieve economie.

Kom kijken hoe de studenten de lenzen duurzaamheid, geschiedenis, vakmanschap en context hierop toepasten in hun ontwerpend onderzoek.

Opgelet

De kloosterkerk is dinsdag t.e.m. zondag open (10-17u) MAAR het Abdissenkwartier is enkel iedere zondagnamiddag open (13u-17u)

Praktisch

Tickets

  • Niet van toepassing. Bezoek is gratis. Spring gewoon binnen!