Volzet
Abdij Roosenberg

Roosenberg x Herita: een nieuw begin

05 november 2023
Van 14:00 tot 17:30
Gratis
Herita is sinds oktober 2023 erfpachthouder van Abdij Roosenberg in Waasmunster en zal de komende 50 jaar zorg dragen voor deze bijzondere plek. Sinds de laatste zusters de abdij in 2016 verlieten was het zoeken naar een geschikte beheerder voor dit modernistisch erfgoed. We vieren de nieuwe erfpachtovereenkomst met een feestelijk kick-off event voor Herita-leden en Vrienden van de Roosenbergabdij. 
14.00 uur
Gegidste rondleiding

Wandel met een gids door de Roosenbergabdij en ontdek hoe architect Dom Hans van der Laan eenvoud en regelmaat inzet om rust en verstilling te creëren. Maak kennis met de rijke geschiedenis van de abdij en de ontwerper van dit unieke gesammtkunstwerk

15.30 uur
Plenaire sessie

We verzamelen in de kerk en werpen samen een blik op de toekomstplannen voor het abdijgebouw. De speeches worden muzikaal opgeluisterd door topklarinettiste Annelien Van Wauwe, voormalig BBC New Generation Artist en winnares van de Borletti Buitoni Trust Award en de Internationale Muziekwedstrijd van de ARD. Ze brengt werk van Kaija Saariaho, Heinrich Sutermeister, Béla Kovacs en Igor Strawinsky. Nadien klinken we samen op de nieuwe start voor Roosenberg!

Deze plenaire sessie is enkel toegankelijk voor leden van Herita en Vrienden van de Roosenbergabdij.

Abdij Roosenberg

Praktisch

  • Waar? Abdij Roosenberg, Oudeheerweg/Heide 3, 9250 Waasmunster.  
  • Wanneer? Zondag 5 november van 14.00 tot 17.30 uur.  

Tickets

  • Dit is een gratis event exclusief voor Herita-leden en Vrienden van de Roosenbergabdij. 
  • Opgelet: dit evenement is reeds volzet.
Inschrijven