Goedele De Winter

Goedele De Winter

Goedele De Winter is sinds 2019 vrijwilligster bij De Hofkamer, de plek waar ook het hoofdkantoor van Herita is gevestigd. Ze ontvangt er bezoekers en is een onmisbare administratieve steun aan de receptie.  

Wat motiveerde jou om vrijwilliger te worden bij Herita?
Ik leerde Herita kennen na een bezoek aan het Kasteel van Horst, jaren geleden. Ik ben toen ook lid geworden van de organisatie. Na mijn pensioen wilde ik me graag ergens engageren als vrijwilliger. Als maatschappelijk assistente heb ik zelf heel vaak met vrijwilligers samen gewerkt. Ik ben me dus erg bewust van hun meerwaarde. Omdat ik voor de verandering in een heel andere sector aan de slag wou, heb ik me aangemeld bij Herita. Ik heb altijd al een affiniteit gehad met erfgoed en geschiedenis.

Als maatschappelijk assistente heb ik zelf heel vaak met vrijwilligers samen gewerkt. Ik ben me dus erg bewust van hun meerwaarde.
Goedele De Winter
Goedele De Winter
Vrijwilliger

Vanwaar die voorliefde?
In het middelbaar had ik een enorm boeiende lerares geschiedenis die mijn interesse aanwakkerde. Ik heb vroeger ook nog een tijdje in de archieven gewerkt. Dat vond ik zo leuk om te doen! Ik ging toen op zoek naar stambomen van patiënten in het kader van een onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Ik spendeerde bijvoorbeeld heel wat tijd in het Rijksarchief van Beveren, dat is zo groot dat ze er met de fiets rondreden!

Nu is De Hofkamer jouw vaste werkplek. Waarom koos je voor deze locatie?
Ik ben niet zo mobiel. Daarom is deze administratieve job aan de balie ideaal voor mij. Ik vind het fijn om op een vaste plek te zitten. Het voelt hier intussen erg vertrouwd en het kader, zo vlak bij de gezellige binnentuin, is prachtig!   

Welke voldoening haal je uit je engagement?
Het geeft een goed gevoel om mee te werken aan iets wat ik zelf zo belangrijk vind in de samenleving: de zorg voor erfgoed. Het is heel fijn om bezoekers te laten kennismaken met deze mooie plek en hen gelukkig te zien buiten wandelen. Ik geniet ook van de gastvrije omgeving. De collega’s zijn hier uitzonderlijk joviaal en vriendelijk, dat vind je niet zomaar overal.    

Ook vrijwilliger worden? 

Wil jij ook een verschil maken voor het onroerend erfgoed in Vlaanderen? Heb je een vraag over vrijwilligerswerk bij Herita? Onze community manager staat je met plezier te woord. Laat van je horen!