Johan Hoekman

Johan Hoekman

Johan Hoekman is de man met groene vingers die iedere woensdag de tuin van Kasteel Beauvoorde onder handen neemt. Dit is zijn verhaal. 

Hoe ben je hier als vrijwilliger terecht gekomen?
Ik ben buurman, ik woon achter het Kasteel Beauvoorde en ik kende een andere vrijwilliger die al actief was op de site. Mijn vrouw is ook vrijwilliger en sinds mijn pensioen heb ik meer tijd om me in te zetten. Vroeger waren we wat eenzaten maar sinds we vrijwilligerswerk doen, hebben we meer mensen uit het dorp leren kennen en voelen we ons meer verbonden met de gemeenschap.

Welke taken voer je hier allemaal uit als vrijwilliger en welke voldoening haal je daaruit? 
Er was een plek op de groendienst en ik werk graag met mijn handen. Soms zijn er ook andere jobkes die gedaan moeten worden, zoals meehelpen schilderen of kasten in elkaar timmeren. En dat is dan een leuke afwisseling met het werk buiten. 

Ik ben iedere woensdag aan de slag en bij evenementen ben ik de barman. Maar ik heb ook geholpen met de organisatie ter voorbereiding van de verhuis van de inboedel van het kasteel.

Ik ben op een leeftijd gekomen dat ik niets meer tegen mijn goesting wil doen en het is hier fijn werken. De site van Beauvoorde is zo’n meerwaarde dat ik het graag bewaard zie.

Sinds we vrijwilligerswerk doen, hebben we meer mensen uit het dorp leren kennen en voelen we ons meer verbonden met de gemeenschap.
Johan Hoekman
Vrijwilliger

Wat is jouw favoriete plekje - collectiestuk op de site?
De bank aan de vijver is mijn favoriete plek. Ik heb dan een mooi zicht op het kasteel en in de zomer vlieger er zoveel vlinders rond dat je er vrolijk van wordt. Tijdens de zomermaanden zijn er ook nog veel avondwandelaars en dan is het fijn vertoeven in de tuin.

Wat is jouw toekomstdroom voor de site?
Een grondige restauratie van het kasteel zou ik heel graag gerealiseerd zien, maar het hoeft hier geen pretpark te worden.

 

Ook vrijwilliger worden? 

Wil jij ook een verschil maken voor het onroerend erfgoed in Vlaanderen? Heb je een vraag over vrijwilligerswerk bij Herita? Onze community manager staat je met plezier te woord. Laat van je horen!