Kasteel van Horst

Ledenpublicatie

In detail

Twee keer per jaar krijg je als lid van Herita een mooie publicatie in de bus. Daarin staat steeds één van de monumenten waarvoor we zorg dragen centraal. Leer het monument kennen in al zijn verschillende gedaantes doorheen de geschiedenis, met aandacht voor de bouwfases en technische hoogstandjes, maar evengoed voor de hedendaagse rol en betekenis van de plek.

De reeks 'In detail' is een verzameling van leuke gidsen met achtergrondartikels, recepten, wandelingen enzovoort. Een publicatiereeks die aantoont waarom het noodzakelijk is om ons erfgoed te restaureren, te onderhouden en open te stellen. Een schat aan verhalen en textuur zou anders verloren gaan. 

Reeds verschenen
  • De Hofkamer in detail (jun 22)
  • Kasteel van Laarne in detail (dec 22)
  • Kapel van Steenbergen in detail (jun 23)
Verwacht
  • Abdij van Herkenrode (dec 23)
In detail neemt je mee naar eeuwenoude huizen en kastelen en laat je op een unieke manier van deze historische plaatsen proeven. Letterlijk. Culinair schrijfster Regula Ysewijn laat zich namelijk door elk monument inspireren om antieke recepten een eigentijdse twist te geven. Daarnaast ontdek je de anekdotes die schuilgaan achter de muren en en word je op pad gestuurd met de stads- en erfgoedwandelingen.
Bart Vanacker
Tijdreizen.eu