Moments before the flood

Moments before the flood

Van 29 juni 2024 tot 29 september 2024
Van 11:00 tot 18:00
Erfgoedlab Damme
Uniek kader voor unieke beelden

Topfotograaf Carl De Keyzer reisde in de periode 2007 - 2011 125.000 km langs de kustlijn van Europa. Zijn drijfveer: de laatste beelden van onze kust maken voor de stijging van de zeespiegel alles wegvaagt. De titel van de fotoreeks “Moments before the flood” spreekt voor zich.

Geen betere plek om de indrukwekkende resultaten van dit huzarenwerk te tonen dan hier in Damme. Damme dankt haar ontstaan en uitstraling immers aan de zee.  Vandaag ligt de zee zo'n 11 kilometer  verwijderd van de stad, in de twaalfde eeuw was dat anders. Damme lag toen naast het Zwin en vormde zo een grote inham van de Noordzee. Verzanding en verzilting zorgden ervoor dat Damme steeds verder van de zee kwam te liggen. Het handelen van mens - of het ontbreken daaraan - versnelde dit proces.

Ook vandaag bepaalt de mens of plaatsen (terug) aan zee komen te liggen of er misschien zelfs door zullen opgeslokt worden... Kortom: Moments before the flood laat je stilstaan bij een zeer actuele problematiek. Mis deze expo niet!

Praktisch

  • Waar? Herita Erfgoedlab Damme, kerkstraat 33-35, 8340 Damme
  • Wanneer? Van 29 juni tot en met 29 september, elke dag van 11.00u-18.00u met uitzondering van dinsdag. Dinsdag is de tentoonstelling niet te bezoeken. 

Tickets

  • Prijs: € 7 / € 6 voor inwoners van Damme, gratis voor Herita-leden.
    • Kinderen en jongeren tussen 6  en 18 jaar betalen € 6. 
    • Kinderen jonger dan 6 jaar bezoeken de expo gratis.
  • Koop je je tickets online, dan bespaar je €1 (tickets aan de kassa kosten € 8). Online tickets kopen kan via onderstaande knop.