Ontdek De Hofkamer met audiogids

Voorbij een donkere poort, achterin een verborgen tuin in hartje Antwerpen, ontdek je De Hofkamer. De schatrijke 18de-eeuwse koopman Frans van den Bogaert maakte er zijn - wat we nu zouden noemen - mancave van.
De Hofkamer bulkt van de statussymbolen: een prestigieuze gouden klok, een uniek en bizar boekentoilet en vooral: een duizelingwekkende plafondschildering die je meevoert naar de Olympusberg.
Stap binnen in deze geheime rococoparel. In de audiogids vertolkt acteur Joren Seldeslachts de eigenaar van deze bijzondere pronkruimte. Hij dompelt je onder in de wereld van 18de-eeuwse m'as-tu-vu.
Geniet ook van de bloemen en planten in de verborgen binnentuin in het hart van de stad. Op de zijgevel vind je het stadsgedicht van Lies Van Gasse. De erfgoedvrijwilligers van Herita schenken je met veel plezier een tasje koffie of thee. 

Ook voor kinderen

Wat hebben de Griekse Goden, playmobil en een heel speciaal toilet met elkaar te maken? Dat ontdekken onze jongste bezoekers tijdens deze leuke speurtocht!

Wanneer
  • Van 7 april tot en met 27 oktober 2024.
  • Telkens op zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. 
Toegangsprijzen

Deze prijzen zijn inclusief koffie/thee in de vernieuwde binnentuin:

  • € 6,00 (+18 jaar)
  • € 3,00 (6-18 jaar) en personen met een beperking
  • Gratis voor leden van Herita.
  • Prijs inclusief 1 koffie, thee of godendrankje.
  • Reserveer of koop je kaartjes ter plaatse.

Je zag het herkenbare roze puzzelstuk misschien al in het straatbeeld: De Hofkamer is één van de zes erfgoedplekken voor Stad Antwerpen binnen het project "Vlaamse Meesters op hun plek" van Toerisme Vlaanderen.

Vorig jaar nog werd de audiogids herzien met steun van Toerisme Vlaanderen, maar De Hofkamer is ook deel van dit project waarbij het plafondschilderij Goden op de Olympusberg extra wordt belicht binnen de campagne rond het Vlaamse Meesters netwerk. In Vlaanderen en Brussel drukten Vlaamse Meesters hun stempel op de schilderkunst, en ook in De Hofkamer kan je een Vlaamse Meester bewonderen op de oorspronkelijke plek waarvoor ze gemaakt werd.