Kasteel van Heers
Oproep aan de urbexfotograaf
Binnenbreken veroorzaakt schade

Het Kasteel van Heers spreekt tot de verbeelding. Het is zo mooi dat je elk hoekje wilt fotograferen. Dat begrijpen we. Echt! Maar hoe garanderen we dat zoveel mogelijk mensen blijven genieten? Door schade te herstellen in plaats van te vergroten.

Een pur sang urbex’er laat alleen zijn voetstappen na. We zijn er zeker van dat jij niets verkeerds voor hebt. Maar toch ook aan jou een warme oproep om niet meer binnen te breken. Hoe je het draait of keert, binnenbreken veroorzaakt schade. En dat kan het kasteel nu wel missen.

Geen meubels of Alfa Romeo's meer

Het Kasteel van Heers is al een tijd helemaal leeg. De gemeente kocht de overgebleven meubels. Die staan op een andere locatie om ze zo goed mogelijk te bewaren. Daarna maakten experts alle kamers helemaal leeg. En dat deden ze héél grondig.

Ook de tientallen exclusieve Alfa Romeo's die ooit in de kelder stonden zijn nu allemaal weg. In 2015 gingen de Alfa’s in een lot tijdens een veiling van de hand voor 117.000 euro. Sommige kregen intussen een nieuw leven. Eentje ging naar de erfgenamen van Alfa Romeo, een andere naar de bassist van Coldplay.

Toch binnen foto's maken? 

Momenteel wordt de site gestabiliseerd. Van zodra het mogelijk is, zullen we momenten organiseren waarop je als fotograaf tegen betaling beelden kan nemen binnen in het gebouw. De opbrengst gaat dan naar de restauratie van het kasteeldomein.