Kasteel van Horst

Williwaw

Droogdokkenweg 4, 2030 Antwerpen
Williwaw wil jongeren – met Tall Ships Races – de weg naar zee tonen. Nieuwsgierigen worden verrast met verhalen van de poolavonturen van Williwaw en zijn schipper, gevolgd door een geleid bezoek op en in het schip. 

Het erfgoed

Williwaw is een stalen zeiljacht van 14.6m lengte, gebouwd in 1970. Schipper Willy de Roos vaart hiermee in 1977 als eerste  in één seizoen doorheen de North West Passage (Noordpool). Het schip is Vlaams beschermd varend erfgoed en eigendom van het MAS. Vanaf 2000 neemt het jaarlijks deel aan de Tall Ships Races. Het schip is sinds 2013 in restauratie dankzij subsidie van het Vlaams gewest en de Stad Antwerpen. Williwaw werd in 2021 terug in de vaart gebracht, zijn ligplaats is de Droogdokkensite te Antwerpen. Het staat  klaar voor bezoek en Tall Ships Races.  

Het project

Williwaw wil  jongeren – met Tall Ships Races - de weg naar zee tonen. Dat het Vlaamse gewest en de Stad Antwerpen hiervoor dit uniek historisch erfgoed schip Williwaw restaureerden en  ter beschikking stellen, willen we aan het grote publiek kenbaar maken. Op zijn ligplaats en bij maritieme evenementen verrassen we nieuwsgierigen met verhalen van de pool avonturen van Williwaw en zijn schipper, gevolgd door een geleid bezoek op en in het schip. Om dit project te realiseren, en het schip in zijn optimale originele staat te presenteren, zijn we u dankbaar voor uw bijdrage op onze Herita projectrekening.

De mensen

VZW Sail Training Association Belgium (STAB) is de Belgische vertegenwoordiging van Sail Training International. Samen met vele Belgische schippers en schepen hebben we sinds 1994 als doel jongeren tussen 15 en 25 jaar, aan boord te nemen op een zeereis tijdens de Tall Ships Races. Hiervoor beheert  STAB het zeilschip Williwaw, behorende tot de maritieme collectie van het MAS.  Na  restauratie zal Williwaw deelnemen aan Tall Ships Races vanaf 2022.
 

Op te halen bedrag
16.500
Euro
Kasteel van Horst

Doneren

Naam: VZW Sail Training Association Belgium (STAB)
Adres: Droogdokkenweg 4, 2030 Antwerpen
Op te halen bedrag: € 16.500
Rekeningnummer: BE80 7330 5894 1977 met vrije mededeling GIFT 110-​004-829.
Telefoon: +32 (0)495 20 68 27
E-mailpvdh@we-sail.com
Websitewww.we-​sail.com

Wil jij ook je steentje bijdragen aan dit erfgoedproject? Dat kan met een gift. Jouw donatie is fiscaal aftrekbaar vanaf €40 per jaar. Je ontvangt van ons een fiscaal attest waarmee je via de belastingen 45% van je gift recupereert.