Benjamin Glorieux e.a.

Schemerconcert: Benjamin Glorieux & Oriana Ikomo

31 augustus 2024
Van 19:00 tot 23:59
€ 25 / € 20

Openluchtconcert op het kasteeldomein

Voor de tweede keer organiseren Herita en B-Classic een sfeervol openluchtconcert in het park van het Kasteel van Heers. De indrukwekkende noordgevel van het laatgotische slot vormt daarbij een magnifieke achtergrond.

Ook dit jaar komt een unieke mix van muzikanten samen. Barokcellist Benjamin Glorieux beweegt zich moeiteloos doorheen verschillende muziekdomeinen: van authentiek oud tot experimenteel nieuw. De Brusselse Oriana Ikomo zingt vooral neosoul en RnB. Vorig jaar schopte ze het tot in de finale van De Nieuwe Lichting van StuBru. Met haar dromerige, volle sound timmert ze aan een stevige carrière!

Deze twee klasbakken spelen voor het eerst samen en worden voor de gelegenheid vergezeld door Tim Finoulst op gitaar, Martijn Vanbuel op bas en Maarten Lingier op piano. Samen brengen ze een unieke setlist, speciaal voor deze plek en dit moment. Het voorprogramma wordt verzorgd door het lokale jazztrio Raft.

Oriana Ikomo & Benjamin Glorieux

Programma

  • 19.00 uur: deuren & kasteelbar open
  • 20.00 uur: Jazztrio Raft
  • 21.00 uur: Benjamin Glorieux & Oriana Ikomo ft. Tim Finoulst, Martijn Vanbuel & Maarten Lingier

Sfeer & beleving

Een bezoek aan het Kasteel van Heers is altijd een beetje een avontuur. Het teloorgegane slot wordt momenteel gerestaureerd door Herita. Het is hier dus wel degelijk een werf, maar kijk hoe gezellig we het kunnen maken met kaarsen en vuurkorven!

  • Het concert vindt plaats in openlucht. Neem zelf je stoeltje, kussen of picknickdeken mee en installeer je op een plekje naar keuze op het kasteeldomein.
  • De kasteelbar met lokale drankjes opent om 19.00 uur. Er zal ook een foodtruck staan. Neem dus gerust je tijd om deze historische plek te ontdekken voordat het concert begint!
  • Weet dat je met je bezoek bijdraagt aan de conservatie van dit bijzondere monument! 

Bij slecht weer wordt het concert uitgesteld. In dat geval blijven je tickets geldig voor de nieuwe datum. Kan je op die nieuwe datum niet komen? Dan krijg je je tickets terugbetaald.

Benjamin Glorieux e.a.

Praktisch

Tickets

  • € 25 standaard tarief
  • € 20 Herita-leden
  • Tickets weldra beschikbaar
Tickets