Schemerconcert Kasteel van Heers

Schemerconcert: Valgeir Sigurðsson & Benjamin Abel Meirhaeghe ft. Elisabeth Klinck

28 augustus 2023
Van 21:00 tot 22:00
€ 18 / € 15
Tickets Schemerconcert

De voorverkoop is afgesloten. Wil je nog tickets scoren? De laatste tickets worden ter plaatse aan de kassa verkocht.

The art of listening

Theatermaker en ‘wannabe contratenor’ Benjamin Abel Meirhaeghe ging met IJslandse producer en componist Valgeir Sigurdsson (Björk, Feist, Damon Albarn) een samenwerkingsverband aan op het grensvlak van elektronische en eigentijds klassieke muziek, met ‘The art of listening’ als thematisch vertrekpunt. Violiste Elisabeth Klinck vervoegt hen voor de shows.

In een wereld waar de schreeuw overheerst en waar stilte een schaars goed is geworden, stellen de artiesten zich de vraag hoe we de kunst van het luisteren kunnen herwaarderen en terugwinnen. Het antwoord hierop vertaalt het drietal naar een 60 minuten durende soundscape.

Ervaar deze creatie als sfeervol schemerconcert in het kasteelpark van Heers, met de noordgevel van het slot als imposante back-drop. De opbrengst van het concert gaat integraal naar de restauratie van deze laatgotische erfgoedsite. 

I.s.m. B Classic & Gemeente Heers 

Sfeer & beleving

Een bezoek aan het Kasteel van Heers is altijd een beetje een avontuur. Het teloorgegane slot wordt momenteel gerestaureerd door Herita. Het is hier dus wel degelijk een werf, maar kijk hoe gezellig we het kunnen maken met kaarsen en vuurkorven!

Met deze tips geniet je ten volle van je bezoek: 

  • Het concert vindt plaats in openlucht. Neem zelf je stoeltje, kussen of picknickdeken mee en installeer je op een plekje naar keuze op het kasteeldomein.
  • De kasteelbar met lokale drankjes opent om 20.00 uur. Er zal ook een foodtruck staan. Neem dus gerust je tijd om deze historische plek te ontdekken voordat het concert begint!
  • Weet dat je met je bezoek bijdraagt aan de conservatie van dit bijzondere monument! 

Bij slecht weer wordt het concert uitgesteld. In dat geval blijven je tickets geldig voor de nieuwe datum. Kan je op die nieuwe datum niet komen? Dan krijg je je tickets terugbetaald.

Kasteel van Heers

Praktisch

Tickets

  • € 18 standaard tarief
  • € 15 Herita-leden
  • De voorverkoop is afgesloten. Koop je concerttickets en drankbonnen ter plaatse.