Bloemenbanket
Bloemenbanket: mediabibliotheek

Copy

KORT

Bloemenbanket in het Kasteel van Laarne - een perfect samenspel tussen historisch kader, florale kunst en verfijnd servies.

MEDIUM

Bloemenbanket in het Kasteel van Laarne - een feesttafel is niet compleet zonder prachtig bloemstuk! De gekende Floraliën komen dit najaar naar het Kasteel van Laarne. De fraai ingerichte kamers van de middeleeuwse waterburcht vormen het decor voor een indrukwekkende bloemententoonstelling. Een tiental kunstenaars uit binnen- en buitenland liet zich inspireren door de weelderige vertrekken en de grandeur van het kasteel. Een perfect samenspel tussen historisch kader, florale kunst en opvallend servies. Geef je ogen de kost tijdens dit feestelijke Bloemenbanket!

LANG

Bloemenbanket in het Kasteel van Laarne - Van donderdag 12 tot zondag 15 oktober 2023 vullen de bekende Floraliën het Kasteel van Laarne met weelderige bloemenpracht. De fraai ingerichte kamers van de middeleeuwse waterburcht vormen het decor voor een indrukwekkende bloemententoonstelling. Een tiental binnen- en buitenlandse floristen liet zich inspireren door de vorstelijke vertrekken en de grandeur van het slot. Het resultaat is een harmonieus samenspel tussen historische site, florale kunstwerken en verfijnd servies. De feestelijke creaties zullen vier dagen lang te zien zijn. Wie niet kan wachten kan zich inschrijven voor de preview op 11 oktober – tijdens dit exclusief bezoek kan je als een van de eersten de bloemencreaties en tafeldecoraties bewonderen!

De expo Bloemenbanket is samenwerking van Floraliën en erfgoedstichting Herita. Herita beheert het Kasteel van Laarne en andere waardevolle, historische plekken in Vlaanderen. De organisatie nodigt iedereen uit om onroerend erfgoed te beleven en te helpen bij de conservatie ervan. Floraliën is de drijvende kracht achter talrijke tuinbouwevenementen in Vlaanderen. Hun focus op (artistieke) kwaliteit en beleving voor de bezoekers zette de Vlaamse horticulturele sector internationaal op de kaart. Info & tickets voor de expo Bloemenbanket vind je op www.kasteelvanlaarne.be.

Praktisch

WAAR

Kasteel van Laarne, Eekhoekstraat 5, 9270 Laarne

WANNEER

Preview op woensdag 11 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Donderdag 12 oktober van 10.00 tot 21.00 uur. Vrijdag 13 oktober tot zondag 15 oktober 2023, van 10.00 tot 18.00 uur. 

TICKETS
  VVK (online) Kassaprijs
Volwassene

€ 15

€ 17

Persoon met beperking € 8 € 8
Jongere (6-25 j)

€ 5

€ 5

Kind (< 6 j) gratis gratis
Herita-lid gratis gratis
PREVIEW (11 oktober) € 20 -
GROEP (overdag) € 13* -

*Dit is de prijs per groepslid. Een groep telt minstens 15 groepsleden. Meer info vind je hier.

Web & social

Persfoto's

Alle foto's zijn gemaakt door © Dirk Wollaert. Je vindt onze persfoto's ook op Flickr:

Contact

Lotte Huyge
Communicatiemedewerker
+32 (0)3 318 08 05
lotte.huyge@herita.be

Pieter Toebaert
Floraliën Gent - KMLP
+32 (0)477 99 46 83
pieter.toebaert@floralien.be