Bloemenbanket

Bloemenbanket

Van 12 oktober 2023 tot 15 oktober 2023
Van 10:00 tot 18:00
€ 15

Florale tafeldecoraties in het Kasteel van Laarne

De gekende Floraliën komen dit najaar naar het Kasteel van Laarne. De fraai ingerichte kamers van de middeleeuwse waterburcht vormen het decor voor een opvallende bloemententoonstelling.

Een tiental kunstenaars uit binnen- en buitenland liet zich inspireren door de weelderige vertrekken en de grandeur van het kasteel. Een perfect samenspel tussen historisch kader, florale kunst en opvallend servies. Geef je ogen de kost tijdens dit wondermooie Bloemenbanket!

Bezoekerstip!

Wij zijn enorm blij met de grote belangstelling en lovende reacties voor Bloemenbanket! Wil je tijdens dit slotweekend de grote drukte vermijden? Dan raden wij je aan om tickets te reserveren voor de tijdsloten vóór 13.00 uur of na 16.00 uur. Wij wensen je een aangenaam bezoek! 

Bloemenstuk voor het Kasteel van Laarne

Bezoeken

Individueel

Donderdag 12 tot zondag 15 oktober
10.00-18.00 uur

Standaard: € 15 (VVK), € 17 (kassa)
Personen met beperking: € 8
Jongere 6-18 jaar: € 5
Kind < 6 jaar: gratis
Herita-lid: gratis mits reservatie

In groep

Donderdag 12 tot zondag 15 oktober
Kies je tijdslot in de ticketshop

Online te reserveren voor groepen vanaf 15 personen. Prijs: € 13 per groepslid.

Over het event

De locatie

Op een boogscheut van Gent vind je het schitterende Kasteel van Laarne, één van de mooiste en best bewaarde waterkastelen van het land. De eerste steen van dit middeleeuws slot gelegd in de 13de eeuw. Sindsdien kende het kasteel verschillende invullingen: van versterking tot adellijke zomerresidentie. Vandaag ademt het Kasteel van Laarne nog steeds grandeur: uitzonderlijke meubels, wandtapijten, schilderijen en de schilderachtige binnenkoer zorgen voor een onvergetelijk bezoek!

Floristen

Tim Beyens, De Wolf, Owen Wim De Ruyver, Moniek Vandenberghe, Haruko Noda, Julie & Sarah Vanneste, Elena Werner, Chantal Van Damme, Nele Destoop, Kruiden Claus, Gentse Azalea & Dhaese Plants.

I.s.m. Hannes Couvreur, Scheppersinstituut Wetteren o.l.v. Tom De Wilde, Tectura Melle o.l.v. Dominique Bauwens, PTI Kortrijk campus Wetenschap & Groen. 

Eten & drinken

Chef kok Bart Gossye en zijn team openen een pop-up bar in het kasteelpaviljoen. De bar is open op woendag 11 oktober van 13.30 tot 17.30 uur en van donderdag 12 tot en met zondag 15 oktober van 10.30 tot 18.00 uur. 

Zin in een hapje? Reserveer een plaats in het restaurant bij het kasteel en geniet van een heerlijke lunch.

Praktisch

Bloemenbanket

Wegwijs

Kasteel van Laarne
Eekhoekstraat 5, 9270 Laarne

Route

FAQ

Heb je een vraag? Bekijk de pagina met veelgestelde vragen en antwoorden.

FAQ

Gratis naar Bloemenbanket

De Floraliën in het Kasteel van Laarne zijn gratis voor leden van Herita. Onze leden steunen kwetsbaar onroerend erfgoed in Vlaanderen. Ook jij kan er mee voor zorgen dat unieke, historische plekken blijven bewaard voor toekomstige generaties. Lees meer over wat Herita doet.    

Andere ledenvoordelen

Contact

Heb je een vraag in verband met de expo Bloemenbanket? Bekijk onze FAQ of bereik ons via:

  • +32 (0)3 226 31 85
  • kasteelvanlaarne@herita.be

Info voor pers & partners