Lyme Park, Cheshire

INTO Places

Het landhuis van Mister Darcy in Pride & Prejudice, een Italiaanse villa uit de films van James Bond ... Als lid van Herita heb je gratis toegang tot een grote waaier bekend internationaal erfgoed, maar ook verborgen pareltjes. Meer dan 1000 unieke plekken wereldwijd!

Je lidkaart geeft je toegang tot alle historische sites en natuurdomeinen die worden beheerd door de National Trusts aangesloten bij INTO, de International National Trust Organisation. Zo ontdek je kastelen, landhuizen, tuinen en parken in NederlandEngeland, Schotland, Ierland, Italië, Malta, Tsjechië, Australië, Nieuw-ZeelandCanada, enzovoort.  

 

Enkele voorbeelden van sites die je kan bezoeken in het buitenland

Lyme Park, Cheshire

Lyme Park
Verenigd Koninkrijk
Thuisbasis van Mister Darcy in de iconische BBC reeks Pride & Prejudice (1995).

 

Villa del Balbianello

Villa Balbianello
Italië
Bekend van James Bond, Casino Royale (2006) en Star Wars: Episode ll, Attack of the Clones (2002). 

 

Kasteel Ammersoyen

Kasteel Ammersoyen
Nederland
Een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen in Nederland, gebouwd rond 1300-1325.

 

Kings Landing

King's Landing
Canada
Openluchtmuseum met meer dan 70 historische gebouwen, personages en boerderijdieren.  

 

Goed om te weten

Binnen het kader het INTO places programma kunnen alle partners elkanders invulling van ledenvoordelen niet overnemen. De verschillende proposities in National Trusts verspreid over de hele wereld zijn gewoon te verschillend. Vandaar de afspraak om leden op vertoon van een kaart gratis toegang te verschaffen tot de site. Extra ledenvoordelen die leden mogelijk krijgen bij Herita, zoals gereduceerde toegang tot events of gratis toegang voor kinderen of kleinkinderen, zijn niet van toepassing in het buitenland.

Het INTO-logo, dat op de achterkant van de Herita kaart staat, is de sleutel tot de internationale sites. In het buitenland zal men Herita niet steeds kennen, de afspraken rond INTO places wel. Kent een onthaalmedewerker het programma toch niet, verwijs hem of haar dan door naar deze pagina

Catherine Leonard
De manier waarop Herita mensen samenbrengt om culturele kennis en ervaringen te delen, is echt inspirerend, evenals hoe het mensen in staat stelt persoonlijke actie te ondernemen om speciale plaatsen en dingen te behouden.
Catherine Leonard
Secretary-General van INTO