Kasteel park Beauvoorde

Luisterwandeling Kasteel Beauvoorde

Van 01 mei 2024 tot 08 september 2024
Van 09:00 tot 17:00
Kasteel Beauvoorde is momenteel gesloten voor restauratie, maar een gloednieuwe luisterwandeling doorheen het kasteelpark en het dorp is het alternatieve aanbod voor een bezoek aan deze bijzondere plek. Het enige wat je nodig hebt om deze luisterwandeling te doen is een smartphone. Er zijn twee versies beschikbaar: één voor volwassenen en één voor kinderen. Bij de luistergids voor de kinderen hoort een spannende zoektocht. De wandeling is ongeveer 1.5 kilometer lang. Wanneer je halt houdt bij alle stops, ben je een uur tot anderhalf uur zoet. Veel plezier!

Het plannetje en speurboekje voor de kinderzoektocht vind je aan het inkombord aan het kasteel. 

Een verteltocht voor jong, oud en alles daartussen

Julienne Flyps, de laatste bewoonster van Kasteel Beauvoorde, neemt je op sleeptouw voor een boeiende vertelling over het leven in en rond het kasteel. Met de luistergids in de hand loodst Julienne (stem van Joke Devynck) je door het kasteelpark en de straten van het pittoreske Wulveringem. Stap na stap ontdek je hoe deze boerendochter de excentrieke kasteelheer Arthur Merghelynck aan de haak sloeg, een edelman die zo’n 150 jaar geleden zijn stempel op het dorpsleven drukte. Neem je tijd voor het verhaal van de man die de tijd stil deed staan.

Beschikbaar in: NL | FR | ENG

Zoektocht naar de verdwenen ketting

In het kasteel zijn de restauratiewerken volop aan de gang. Om alles vlot te laten verlopen, werden alle schilderijen, kasten en kostbare voorwerpen ingepakt en veilig opgeborgen. Maar de ketting van Arthur blijkt spoorloos verdwenen te zijn. Julienne is in paniek. Ze had haar man beloofd om heel goed voor de ketting te zorgen. Arthur had die gekregen toen de koning hem tot ridder benoemde. De ketting is heel kostbaar en moét teruggevonden worden! Ben jij een goede speurder? Help jij hem terugvinden? (voor deelnemers van 6 tot 12 jaar)

Beschikbaar in: NL | FR | ENG